Ook Dielette heeft een drempel, in een deel van de haven, lekker rustig. Om 8u30 kon Zwerver over de drempel en ging op weg naar Cherbourg.
Zodra we de haven verlieten, voelden we de stroom ons naar Cap de la Haque duwen, in het begin weinig, maar 10 minuten per 10 minuten meer.
De 10 nm tot Cap de la Haque werden snel afgelegd, omstreeks 10u begon Zwerver aan het gebied van de Ras Blanchart, het was er vlakke zee, geen golven van betekenis. De laatste 2 nm ging Zwerver met een vaart tussen de 9 en 12 kn over de grond.

Bij Cape de la Haque werd het water een beetje woeliger. Een klein open bootje, dat naast ons voer, aangedreven door een Seagull motor toonde dat het gemakkelijk kon. Ongeveer een zeemijl verder was het water wederom rimpleloos.

De stroom bleef ons verder duwen en om 13 u meerden we af in de marina van Cherbourg. Van de 28,4 nm hadden we er 20,3 op het log staan, dus de stroom had ons 8 nm cadeau gedaan.

Morgen krijgen we volgens het weerbericht de wind uit het oosten, dus tegen. Overmorgen krijgen we een westenwind mee en zullen we oversteken naar Fécamp. Deze 75 nm wordt een lange tocht en we plannen dan ook vroeg te vertrekken om nog voor donker in Fécamp aan te komen.