Vanmorgen bij het eerste ochtendgloren, Zwerver los en op weg naar Boulogne sur Mer. Een tochtje van 47 nm. De wind komt uit een gunstige richting en voor vandaag wordt 3 à 4 Bfr verwacht. Zwerver rond de 5 kn door het water, na een uurtje begint de stroom te helpen en langzaam gaat de snelheid over de grond naar de 7 kn toe.

Prachtig zeilen met een wind die ongeveer dwars op de boot staat, halve wind dus. Rond 10 u neemt de windkracht toe tot 5 à 6. En vermits het lijkt aan te houden wordt het eerste rif gestoken. De helling van Zwerver neemt iets af, maar de snelheid veranderd nauwelijks. Zwerver dendert voort over een vlakke zee.

Om 12 u lijkt het liedje uitgezongen te zijn, de wind vermindert naar 2 à 3 Bfr, de snelheid van Zwerver daalt tot 2 à 3 kn. En Zwerver wordt bedolven door een zwerm vliegen en mini vliegjes, die vervelend kriebelen. De motor wordt gestart, maar na een kwartier komt de wind terug op, en Zwerver krijgt zijn vorige snelheid terug. De motor wordt gestopt. De vliegen gaan ergens anders vervelend doen.

Rond 16 u komt Boulogne in zicht en om 17 u 30 meert Zwerver af in de marina van Boulogne.

Dit was een van de mooiste zeildagen van de ganse reis.

Morgen zeilen we naar Duinkerke of Nieuwpoort, naar Duinkerke is het 44 nm, naar Nieuwpoort 15 meer. Volgens het weerbericht krijgen we wind uit het zuiden voor ongeveer 3 u, maar dan draait de wind langzaam naar het oosten en verzwakt.

Wordt het Nieuwpoort of Duinkerke ? Indien op motor wordt er gestopt in Duinkerke, kan er gezeild worden dan wordt Nieuwpoort mogelijk.