Zondag 4 juni

Vroeg weg uit Collijnsplaat, varend richting Zeelandbrug, de waterstand is te dicht bij hoogwater en we kunnen niet onder het vaste gedvaneelte, dan maar naar het ophaalbare gedeelte, bij de oever van Zierikszee. Na ongeveer 30 minuten wachten wordt de brug voor ons geopend en kunnen we verder richting Bruinisse. Het nieuwe reglement verplicht ons uit te luisteren op kanaal 69 van de marifoon en de stuurboordzijde van het vaarwater aan te houden. Deze regels maken het varen op de Oosterschelde minder aantrekkelijk. Na de Krammersluizen hetzelfde, stuurboordwal houden en marifoon uitluisteren. Na de Volkeraksluizen varen we de nieuwe marina bij Willemstad in en vragen een overnachtingsplaats, maar de marina is vol. Dus verder naar de oude haven, waar we dubbel gaan liggen onder de molen. Onze buren geven aan dat ze morgenvroeg om 6u willen afvaren. Joris slaagt er net voor sluitingstijd van de winkels in om nog een kaart NL4 en een kaart met de staande mastroute aan te kopen.


molen van Willemstad – foto Joris Vanimschoot